(απαραίτητο για την ψηφοφορία των ταινιών)
(απαραίτητο για το σχολιασμό των ταινιών)

Στατιστικά

  • Σύνολο μελών: 6601

Τυχαίες ταινίες

Από το βιβλίο του Λ. Χρηστάκη «ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΓΙΟΙ»

Δημοσίευμα στο http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=654090

Από το βιβλίο του Λ. Χρηστάκη «ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΓΙΟΙ»
η χιονατη του βαγγελη κοτρωνη

Από πολύ νέος, και σαν περίεργος τύπος, ο Βαγγέλης Κοτρώνης, συνεργάστηκε με το περιοδικό Ιδεοδρόμιο από τις στήλες του, -1978 έως 1982- έγινε πασίγνωστος αφού τα γραπτά του άρεσαν στο φοιτητικό αναγνωστικό κοινό της εποχής.

Άρχισε να κάνει παρέες με σκηνοθέτες και να διοργανώνει μεταμεσονύχτιες προβολές με διάφορες ταινίες του τότε συγχρονου και φρηκ κινηματογράφου.

Παράλληλα εκδίδει και το περιοδικό ποικίλης αντικοινωνικής και θεαματικής ύλης Χιονάτη. Δημιουργεί μια καλή κιαι μυστηριακή ταινιία, μικρού μήκους, ερωτικών αποθημένων, το βερνταλάκ και ταυτόχρονα υπερδραστηριοποιήται, ως κολλητός με γνωστούς σκηνοθέτες του ελληνικού κινηματογράφου. Σκοτώνεται πάρα πολύ νέος, μετά από μια μεταμεσονύχτια προβολή σε μοτοσυκλετιστικό δυστύχημα.

Σήμερα μερικοί παλιοί του κολλητοί φίλοι, προσπαθούν να αναστήσουν τη μνήμη του μέσω ενός ιδρύματος που ίδρυσαν με την μητέρα του.

Τα κείμενά του, τα πρώτα, κυρίως αυτά τα πολύ νεανικά του που δημοσιεύτηκαν στο Ιδεοδρόμιο, εξακολουθούν να έχουν μεγάλο ιδεολογικό και κοινωνικό ενδιαφέρον.

Ο Βαγγέλης Κοτρώνης μπορεί να θεωρηθεί, ακόμα και σήμερα, σαν ένα σύμβολο αντιεξουσιαστικής συμπεριφοράς, και σαν ένα πρότυπο ζωής για πολλούς νέους που δεν θέλουν να προσαρμοστούν με το υπάρχον κοινωνικό κατεστημένο αλλά να βιώσουν σαν δημιουργικοί αυτόνομοι.

Εκεί οφείλεται η αγιοσυνη του αξέχαστου Βαγγέλη.

Σχόλια