(απαραίτητο για την ψηφοφορία των ταινιών)
(απαραίτητο για το σχολιασμό των ταινιών)

Στατιστικά

  • Σύνολο μελών: 6604

Τυχαίες ταινίες

Απο την εφημερίδα "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ" 10-11-80 (Ν. Δερμεντζόγλου)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10-11-80
Θριάμβευσαν οί γυναίκες στο Φεστιβάλ Δράμας
Δυο μεγάλα Βραβεία στην ταινία «Απεταξάμην» 
Συνέπεσε ή γνώμη κοινού καί κριτικών. — Κατά 50% παρουσίασαν αύξηση τα εισιτήρια. — Τα αλλά βραβεία.

ΔΡΑΜΑ, 10.
(Του απεσταλμένου μας ΑΛ. Ν.    ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ). -

ΔΟΘΗΚΑΝ χθες τά βραβεία τόσο από την κριτική επιτροπή του τρίτου φεστιβάλ Δράμας όσο καί άπω το κοινό, για τις διαγωνιζόμενες 16 μ.μ. και 15 μ.μ. μικρού μήκους ταινίες και για τις «Σούπερ - 8». Η βράβευση υπήρξε δικαιότατη. Ή συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής ήταν σύντομη, μια και οί καλές ταινίες ξεχώρισαν απ’ αρχής. Παράλληλα, το φεστιβάλ γνώρισε τόσο μεγάλη άνοδο σέ εισιτήρια, πού υπήρξαν κατά 50% ανώτερα από πέρυσι, ώστε μαζί με τη διόρθωση ορισμένων οργανωτικών ατελειών που επιτεύχθηκαν φέτος, σε σχέση επίσης με πέρυσι, φαίνεται πια πώς προχωρά αισιόδοξα για να στεριώσει οριστικά στο μέλλον.

Η κριτική επιτροπή τού Γ’ Φεστιβάλ της Δράμας απένειμε τα βραβεία της ως εξής:

• Βραβείο καλύτερης ταινίας του Φεστιβάλ ασχέτως κατηγοριών, δόθηκε στην σκηνοθέτιδα Φρίντα Λιάππα γιά την ταινία της «Απεταξάμην». Σημειώνουμε πώς ή Λιάππα είχε ήδη τρία βραβεία από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Μεταξύ του αιτιολογικού πού αναφέρεται για την βράβευση σημειώνουμε ότι, «ή κριτική επιτροπή θεωρεί μεγάλο επίτευγμα αυτής της ταινίας την πολύ δύσκολη εξισορρόπηση του φανταστικού με το ρεαλιστικό πού απαιτεί το είδος του κινηματογράφου».

Τα  Βραβεία κοινού

Παράλληλα δόθηκαν καί τα βραβεία κοινού ως εξής:

Επιτέλους  ύστερα από καιρό, ομοφωνία κοινού καί κριτικών ή Φρίντα Λιάππα με μεγάλη πλειοψηφία απέσπασε καί τρίτο βραβείο συνολικά καί το δεύτερό της στη     Δράμα. Πήρε καί το μεγάλο βραβείο κοινού για την ταινία της «Απεταξάμην» με   μέσον όρο βαθμολογίας 4,333 με άριστα το 5.