(απαραίτητο για την ψηφοφορία των ταινιών)
(απαραίτητο για το σχολιασμό των ταινιών)

Στατιστικά

  • Σύνολο μελών: 6501

Τυχαίες ταινίες

Ανδρέας Μαριανός

Πείνα

Έτος:
1997
Προβολή της ταινίας

Talk to me like the rain

Βιογραφικό του σκηνοθέτη

Σάββας Καρύδας Παραγωγός - Σκηνοθέτης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Μέλος
Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών
Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου 
Ενωση Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου Τηλεόρασης
Μικρό

Σπουδές-Σεμινάρια

Βασικές Σπουδές

Υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης
Master απο το Ε.Α.Π.: Δοίκηση Πολιτσμικών Μονάδων 2009
ARTTS International Yorkshire England, Παραγωγή - Σκηνοθεσία 1993
Ανώτερη Δραματική Σχολή Ε. Χατζίκου, Υποκριτική 1990


Σεμινάρια

ΕΟΜΜΕΧ, Παραγωγή και Σενάριο 2001
Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, Τηλεοπτικό και Κινηματογραφικό Σενάριο 1993
Υπουργείο Πολιτισμού - ΕΕΣ Οργάνωση Κινηματογραφικών Εκδηλώσεων 1991
Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, Οργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 1988

Φιλμογραφία

2013 Illusion, μεγάλου μήκους
2006 Στα Όρια, μεγάλου μήκους Παραγωγή ΕΚΚ - ΕΡΤ - Πάροδος φιλμ
1999 Αμέρικα, μικρού μήκους 15' Παραγωγή ΕΚΚ - Πάροδος φιλμ
1996 Μία Φωνή - Μία Πόλη, μικρού μήκους 15' Παραγωγή Πάροδος φιλμ
1993 Talk to me Like the Rain, μικρού μήκους 20' video Παραγωγή ARTTS International

Ντοκυμαντέρ
2008 έξι 15λεπτά Ντοκυμαντέρ για το Υπουργείο Πολιτισμού. Παραγωγή MAX Productions
2003 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών 50' εκπομπή Παρασκήνιο για την ΝΕΤ
2002 INTERREG ΙΙ 25' Παραγωγή Αργώ Ελλάς για το Υπ. Εθνικής Οικονομίας

Εμπειρία Στην Παραγωγή

1998 Ύψωμα 33 σκην. Κουτσιαμπασάκος Δ. μικρού μήκους DVD Casting
1997 Καβάλα η Πόλη μου σκην. Καραπιπερίδης Γ. Ντοκυμαντέρ Δ/νση Παραγωγής
1994 New Channel Τηλεοπτικές εκπομπές, Βοηθός Σκηνοθέτη

Ως Ηθοποιός

2003 Όλο το Βάρος του Κόσμου σκην. Αναστόπουλος Θ. Β' ρόλος μεγάλου μήκους
2000 Σαν Αδελφές σκην. Κουτελιδάκης Ν. Β' ρόλος ΝΕΤ
1999 Είμαστε στον Αέρα σκην. Κουτελιδάκης Ν. Α' ρόλος ΜEGA 1 επεισόδιο
1997 Τα Χρυσά Μήλα των Εσπερίδων σκην. Παπαχρήστου Σ. Β' ρόλος μεγάλου μήκους
1995 Τέλος Εποχής σκην. Κόκκινος Α. Συμμετοχή μεγάλου μήκους
1992-93 The Taming of the Shrew, Shakespeare W., Θεατρικό έργο, Παραγωγή ARTTS International
1992-93 A Study by Scarlet Θεατρικό έργο - Παραγωγή ARTTS International
1992-93 Rosencrand and Guildenstern are Dead Stoppard T. Θεατρικό έργο - Παραγωγή ARTTS International Εκπαιδευτική

Εμπειρία

2011-2013 Καθηγητής Θεατρικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
2004-2011 Καθηγητής Κινηματογράφου στην Ανώτερη Δραματική Σχολή "ΘΕΜΕΛΙΟ"
1995-96 Καθηγητής Θεάτρου - Κινηματογράφου στο Ε. Π. Λύκειο Αμαρουσίου

Άλλες δραστηριότητες

Μέλος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Δράμας 2007-2011
Μέλος Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Ποιότητος  του ΥΠ.ΠΟ του 2008. 
Πρόεδρος του Σωματείου "Μικρό" 2003-2005

Διακρίσεις για την ταινία "Αμέρικα"

2ο Κρατικό Βραβείο Υπουργείου Πολιτισμού 1999
1ο Βραβείο Οδυσσέας Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Νυρεμβέργης 2000
Βραβείο Κριτικών Διεθνές Φεστιβάλ Algarve Πορτογαλίας (FICA) 2001
2ο Βραβείο Μυθοπλασίας Αργυρός Ίππος Μεσογειακό Φεστιβάλ Λάρισας 2000
Βραβείο Kodak Καλύτερης Ελληνικής Συμμετοχής Μεσογειακό Φεστιβάλ Λάρισας 2000
Βραβείο Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Μεσογειακό Φεστιβάλ Λάρισας 2000
Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας στον Γιώργο Αρμένη Φεστιβάλ Δράμας 1999
Βραβείο Καλύτερου Ήχου Φεστιβάλ Δράμας 1999
Διάκριση - Κίνητρο από το Ε.Κ.Κ. Φεστιβάλ Δράμας 1999