Σύνολο μελών: 6461

Είσοδος και εγγραφή μελών
(απαραίτητο για το σχολιασμό των ταινιών)

Bookmark and Share

Τυχαίες ταινίες
Νυμφίος
Κυριακίδης Αχιλλέας
1994
Μοναστηράκι
Αγγελή Γκαίη
1976
Σκότος
Ανδρέας Μαριανός
1991
 
 Σχετικά με το Short From The Past

 Το short from the past έρχεται να ολοκληρώσει την εργασία της t-short για την μικρού μήκους ταινία στο internet. Μετά το shortfilm.gr (ιστορία της μικρού μήκους ταινίας) και το bigbang.gr (ψηφιακό φεστιβάλ μικρού μήκους ταινιών) το shortfromthepast.gr είναι πλέον πραγματικότητα. Η «χρυσή ταινιοθήκη», όπως θα θέλαμε να την αποκαλούμε αυτή τη θέση στο διαδίκτυο, περιέχει μόνο και αυστηρά επιλεγμένες κλασικές μικρού μήκους ταινίες. Κλασσικές γιατί άντεξαν στον χρόνο και είναι με τον τρόπο τους η κάθε μία, ζωντανές και ενδιαφέρουσες στο σήμερα. Ταινίες που από την θεματολογία μέχρι τους δημιουργούς τους και από την εντύπωση που άφησαν στην εποχή τους μέχρι τις κριτικές και τις βραβεύσεις τους έχουν τα εχέγγυα ώστε να περιέχονται στην λίστα της χρυσής ταινιοθήκης. Μιας ταινιοθήκης που φροντίζει για την ψηφιοποίηση του συνόλου των στοιχείων της κάθε ταινίας που περιλαμβάνει, ώστε να είναι όλα ανεξαιρέτως συγκεντρωμένα και διαθέσιμα στον ενδιαφερόμενο θεατή.

Ήταν πάντοτε στο προσκήνιο ερωτήματα όπως: «που μπορώ να δω ταινίες μικρού μήκους?», «που μπορώ να βρω πληροφορίες γι΄ αυτές?», «κυκλοφορούν ταινίες μικρού μήκους σε dvd?», κ.λπ. Την αμηχανία στις απαντήσεις αυτές έρχεται να λύσει η εργασία μας για την μικρού μήκους ταινία. Με την χρήση των νέων τεχνολογιών και με την δυνατότητα που δίνει η ευχέρεια και η παγκοσμιότητα του διαδικτύου μπορούμε και φέρνουμε την ελληνική μικρού μήκους ταινία, πιο κοντά στο κοινό που την αγαπά, περισσότερο κοντά στο στόχο που κάποτε βάλαμε, να την ανεβάσουμε στα μάτια και αυτών που δεν την γνωρίζουν. Να την κάνουμε περισσότερο γνωστή. Και αυτό έγινε και γίνεται συνεχώς. Μέσα από την εργασία μας η μικρού μήκους ταινία φτάνει στα μάτια του πλέον απομακρυσμένου αλλά και ανυποψίαστου θεατή. Είναι πολλοί εκείνοι που τυχαία βλέπουν μία ταινία μικρού μήκους στην 24ωρη αίθουσα του bigbang ή του shortfromthepast και γοητεύονται από το είδος της μικρής ταινίας. Τα e-mail που καθημερινά δεχόμαστε το μαρτυρούν.

Η εκκίνησή του site περιέχει 10 μικρά διαμάντια από το σώμα της ελληνικής μικρού μήκους κινηματογραφικής ταινίας και σε κάθε περίπτωση μέσα στον χρόνο θα προστίθενται ταινίες καταφέρνοντας την συνολική εικόνα των πλέον σημαντικών ταινιών μας.

Αρχικά η λίστα, όντως μεγαλύτερη, περιλάμβανε και άλλους τίτλους που όμως δεν εντάχθηκαν για προσωπικούς λόγους των δημιουργών ή των παραγωγών τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις ταινίες: «Εκπομπή», «Μακεδονικός γάμος», «Τζίμης ο Τίγρης», «Θηραϊκός όρθρος», «Εκατό ώρες του Μάη», «Ακρόπολις εξπρές», «Η ταβέρνα», «Γράμματα από το Σαρλερουά», «Η Αθήνα χορεύει rock and roll», «Η ζωή στη Μυτιλήνη», «Η ρόδα», «Τσούφ», κ.α.

Η παραγωγή και διανομή των ταινιών σε dvd είναι μέσα στους στόχους της t-short. Σύντομα θα είναι έτοιμη η πρώτη συλλογή μικρού μήκους ταινιών σε dvd, με αυτές τις δέκα πρώτες ταινίες, dvd που θα κυκλοφορήσει και θα είναι διαθέσιμο σε όλους.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι προβολές με τις ταινίες του shortfromnthepast θα είναι πάντα μέσα στις προτεραιότητες της t-short δίνοντας την ευχέρεια σε κάθε θεατή να τις δει και να έρθει σε επαφή με τους δημιουργούς τους.

Οι ταινίες προβάλλονται με σύγχρονη τεχνολογία από τον 24ωρο κινηματογράφο του site αλλά περιέχονται και στον κόμβο του site της περιφέρειας Αττικής. Η προβολή των ταινιών στο site αλλά και όλου του υλικού που τις αφορούν είναι καθαρά ΜΗ κερδοσκοπικού χαρακτήρα και με απόλυτη ελευθερία πρόσβασης. Απαιτείται ελάχιστη δυνατότητα adsl και δεδομένων υπολογιστή. Κάθε παρατήρηση προς όφελος του site είναι ζητούμενο από την t-short για να καλυτερεύει και να ολοκληρώνει την εργασία της στο διαδίκτυο.

Με την ελπίδα να μοιραστούμε μαζί σας το όραμά μας και την ευχή η μικρή ταινία να βρεί το κοινό που την αφορά, σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση αλλά και ψυχαγωγία (όπως ακριβώς το εννοεί η λέξη) στο site μας, το www.ShortFromThePast.gr με τον διακριτικό τίτλο "Χρυσή Ταινιοθήκη".

Για την t-shOrt

Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης


Το shortfromthepast είναι έργο που συγχρηματοδοτήθηκε άπξ από το Ευρωπαικό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α) και απο δημόσιους πόρους. Στοχεύει στήν διάσωση και προβολή, του υλικού των μικρού μήκους κινηματογραφικών ταινιών καθώς και στήν ανάπτυξη και εξέλιξη της ιδέας για την ελληνική μικρού μήκους ταινία.