(απαραίτητο για την ψηφοφορία των ταινιών)
(απαραίτητο για το σχολιασμό των ταινιών)

Στατιστικά

 • Σύνολο μελών: 6621

Τυχαίες ταινίες

17. Αφιέρωμα στον Αντώνη Σαμαράκη


Η γέννηση και ο θάνατος του σπουδαίου λογοτέχνη μας συνέβησαν μήνα Αύγουστο (Γέννηση 16 Αυγούστου 1919, Αθήνα. Θάνατος: 8 Αυγούστου 2003, Πύλος).  

Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει 8 ταινίες μικρού μήκους όλες από τα ανάλογα και ομώνυμα μικρά, σημαντικότατα, διηγήματά του: 
 • Το διήγημα "Το ποτάμι" σε 4 διαφορετικές εκδοχές από τους σκηνοθέτες: Άρη Μπαφαλούκα, Γιάννη Καραπιπερίδη, Γεωργία Νικολάου Bloo και Μιχάλη Φελάνη.
 • Το διήγημα "Ο ήλιος έκαιγε πολύ" σε 2 διαφορετικές εκδοχές από τους σκηνοθέτες: Κυρηναίο Παπαδημάτο και Χρυσιήδα Γαζή.
 •  Το διήγημα "Φιστίκια Αιγίνης" από τον σκηνοθέτη Σάββα Σταύρου και
 •  Το διήγημα "Σ' ένα συνοριακό σταθμό" από την σκηνοθέτιδα Νάνσυ Σπετσιώτη.

 • Υλικό θα αναρτάται στην σελίδα μας ανά διαστήματα από τις 7 Αυγούστου 2023. Οκτώ μικρού μήκους ταινίες εμπνευσμένες από διηγήματα του Αντώνη Σαμαράκη έχουν την δυνατότητα να δουν οι θεατές διαδικτυακά στο αφιέρωμα που οργάνωσε και παρουσιάζει η t-shOrt, στο μεγαλύτερο κινηματογραφικό site για την ελληνική μικρή ταινία www.shortfilm.gr

  H t-shOrt, με σημαντική πορεία στην ελληνική κινηματογραφία, ειδικότερα δε στην ελληνική μικρού μήκους ταινία, συμβάλλει με το αφιέρωμα αυτό στην τιμή που οφείλουμε όλοι στον μεγάλο συγγραφέα  Ευχαριστούμε όλους τους σκηνοθέτες για την παραχώρηση του υλικού, την κυρία Ελένη Σαμαράκη  καθώς και τον Δημήτρη Κουρεμπανά για την πολύτιμη συμπαράστασή τους. 

  Το αφιέρωμα πρωτοπαρουσιάστηκε στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ στις 9 Δεκεμβρίου 2021 ώρα 17:30 και συνέχισε με κανονική έξοδο των 8 ταινιών μικρού μήκους στην διανομή στον κινηματογράφο «ΑΝΔΟΡΑ»
  (δείτε σχετικά εδώ)