(απαραίτητο για την ψηφοφορία των ταινιών)
(απαραίτητο για το σχολιασμό των ταινιών)

Στατιστικά

  • Σύνολο μελών: 6621

Τυχαίες ταινίες

Κείμενο του Μαν. Πράτσικα για τον Μιχάλη Παπανικολάου και την ταινία "Μήδεια 70"

Από το κινηματογραφικό  φεστιβάλ

Νεολόγος Πατρών
2/11/1969

«Μήδεια» 70
Μιχάλης Παπανικολάου

Εις το εφετεινόν Φεστιβάλ Κινηματογράφου και εις την κατηγορίαν των ταινιών μικρού μήκους έτυχε τιμητικής διακρίσεως και η ταινία «Μήδεια» του Μιχάλη Παπανικολάου. Οι πληροφορίες όμως και τα. διάφορα επίσημα σχόλια των ειδικών
αναφέρουν χαρακτηριστικώς, ότι η «Μήδεια» έπρεπε να τύχη του πρώτου βραβείου, διότι η βραβευθείσα ως πρώτη ταινία ανήκεν εις άλο κινηματογραφικόν είδος.
Δια  την «Μήδεια.» οι κριτικοί  εξεφράσθησαν με τα πλέον τιμητικά λόγια.  Το σενάριο και η σκηνοθεσία άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις. Εγνωμάτευσαν ότι ό σκηνοθέτης είναι προικισμένος με πολύ και αξιόλογη τεχνική  γνώση και  έχει και ποιότητα ταλέντου.
Πληροφορούμε με την ευκαιρία, ότι ο Μιχάλης Παπανικολάου είναι ο Πατρινός  ποιητής Μιχάλης Βαλκάνης, που έχει τόσο διακριθή εις τον ποιητικόν χώρον της νέας λογοτεχνίας. 
Ό  Μ. II αποτελεί … ένα παράδειγμα αγωνιζόμενου καλλιτέχνη, ένα υπόδειγμα υπομονής και επιμονής. Έχει λάβει μέρος εις το γύρισμα πολλών ταινιών, αλλά μόνον τώρα προβάλλεται επισήμως η εργασία του. Ήδη ασχολείται και ως σκηνοθέτης θεάτρου, συνεργαζόμενος με την Ριάλδη.
Χαιρετίζουμε σήμερα με πολλή χαρά την πρώτη επίσημη παρουσία και διάκριση του Πατρινού αυτού πνευματικού ανθρώπου με το πλουσιώτατο ταλέντο.
Η πόλις μας πρέπει να τιμήση καταλλήλως τον Μιχάλη Παπανικολάου. Ίσως θα μπορούσε να διοργανωθή, με την αιγίδα ενός πνευματικού σωματείου η πανηγυρική προβολή της «Μήδειας» 70.

ΜΑΝ. ΠΡΑΤΣΙΚΑΣ