(απαραίτητο για την ψηφοφορία των ταινιών)
(απαραίτητο για το σχολιασμό των ταινιών)

Στατιστικά

  • Σύνολο μελών: 6621

Τυχαίες ταινίες

Προβολή της ταινίας

Περιπτώσεις του ΟΧΙ

"Αντιναζιστικό το χθεσινό πρόγραμμα του φεστιβάλ"

Εφημερίδα "Απογευματινή"

Αντιναζιστικό το χθεσινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ
ΜΕ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΑΙΡ «ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΧΙ» ΚΑΙ ΤΟ «ΜΠΛΟΚΟ» ΤΟΥ ΑΔ. ΚΥΡΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 27. (Του απεστελμένου μας)

Αντιγερμανικό πρόγραμμα χθες το βράδυ στο Φεστιβάλ. Προεβλήθησαν η ταινία μικρού μήκους του Δ. Αυγερινού «Περιπτώσεις του όχι» και η μεγάλου μήκους του Άδωνι Κύρου «Το μπλόκο». Και οι δύο αναφέρονται στην ναζιστική θηριωδία κατά την περίοδο της Κατοχής. Η αίθουσα του κινηματουγράφου στο μέγαρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών ήταν κατάμεστη (με σαφώς υπερέχων το αριστερό στοιχείο). Οι εκδηλώσεις του κοινού ήταν θερμές.

Το «Περιπτώσεις του όχι» είναι ένα αξιόλογο ντοκυμανταίρ. Δίνει με μια σειρά χαρακτηριστικών φωτογραφιών και με κείμενα παρμένα από δημοσιεύματα σε εφημερίδες της εποχής, μια σωστή εικόνα της τραγικότητας της κατοχής.
Σχετικά με τις δύο αυτές ταινίες, θα ήθελα να κάνω μια παρατήρησι: Αδιάφορα με την καλλιτεχνική ποιότητα, οι αρμόδιοι θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους σε μια μικρή λεπτομέρεια για λόγους αβρότητος, σε μια τέτοια καλλιτεχνική εκδήλωσι, που συμμετέχουν τόσο η Ανατολική όσο και η Δυτική Γερμανία, θα έπρεπε ίσως να αποφεύγεται η προβολή τέτοιου είδους ταινιών. Εις τον κανονισμόν του φεστιβάλ των Καννών, υπάρχει ειδική διάταξις, που απαγορεύει την προβολή ταινιών, των οποίων το περιεχόμενον θίγει επισήμως συμετέχουσες χώρες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΙΤΣΗΣ

Σχόλια